divendres, 22 de març del 2013

CONTE A QUATRE MANS: LA XOCOLATA QUE NO ENGREIXAVA

CONTE A QUATRE MANS
Els alumnes de cicle superior han treballat els textos creatius que ha acabat amb un conte a quatre mans.


LA XOCOLATA QUE NO ENGREIXAVA

Fa molt de temps, en un indret anomenat Vilaxoco, que, tal i com deia el nom, la ciutat estava feta de xocolata.

Tots els habitants de Vilaxoco eren grassonets i eren ganduls, excepte un. Aquest era en Joanet.
En Joanet era prim i alt, pel-roig. Tenia 13 anys i era molt intel·ligent i calmat. En Joanet cada dia anava a l’institut i quan acabava estudiava anglès a l’acadèmia English 4You, dos cops per setmana, però no tot eren flors i violes. Cada dia que passava en Joan se sentia pitjor. Tots els habitants de la ciutat el rebutjaven cada cop més. Fins que un nen li va prometre que si trobava la manera que la xocolata no engreixés es faria amic seu i li buscaria més amics.

Amb la desesperació de tenir amics i trobar algun ingredient en Joan va voler assolir aquesta proposta. Va fer camí i va començar a buscar.

En Joanet amb la seva resistència portava cinc dies de recerca, fins que va arribar a Vilajosana, on va trobar un vell mag amb molta experiència. El mag portava barba blanca i llarga que li arribava fins als genolls. Vestia una túnica morada i amb la gran personalitat d’una pipa a la boca. Era el Mag Joao.

En Joanet li va demanar al Joao amb to afirmatiu:
  • Bon dia, sóc en Joanet del poble de Vilaxoco. M’agradaria trobar un ingredient màgic per fer que la xocolata no engreixi.

El Mag Joao per molt de temps que no fes màgia encara conservava els poders. Va portar a en Joanet cap al laboratori secret on li va donar la poció elaborada amb una marmita daurada, una cua de serp i una cua d’unicorn.

Al cap de molt temps en Joanet va tornar a Vilaxoco. Va utilitzar aquella poció del Mag Joao perquè la xocolata deixés d’engreixar.

Després d’això l’alcalde de la ciutat li va fer en el seu honor una escultura, que van instal·lar a la plaça de l’Ajuntament.
Al cap de 10 anys els habitants de Vilaxoco van estar tan prims com ell.

Nisrin Mergoum
Irene Gil
Tonet Graells
Alba Casé
Març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada