divendres, 22 de març del 2013

LA FLOR DE LA NATURA ROJA CONTE A QUATRE MANS

LA FLOR DE LA NATURA ROJA CONTE A QUATRE MANS Els alumnes de cicle superior, dins el taller d'expressió escrita, han treballat els textos creatius. Hem acabat el taller escrivint un conte a quatre mans que porta per títol "La flor de la natura roja". Autors: Albert Vilaseca Carles Fernández Aina Basullas Paula Sánchez

LA FLOR DE LA NATURA ROJA

Hi havia una vegada dos germans que es deien Pau i Elena.

El Pau era alt, de pell fosca com el cafè amb llet. El seu cabell era ros com les espigues daurades del blat a l’estiu.

L’Elena era alta com un pi, també de pell fosca com el cafè. Tenia el cabell castany i llarg.

En Pau i l’Elena vivien en una granja. La granja era vermella i molt gran, amb una gran porta d’entrada blanca i vermella.

Un dia el seu pare es va posar molt malalt i passaven les setmanes, però no millorava. Per això els dos germans van anar un dia a la Muntanya de la Pluja. La muntanya era molt alta i l’Elena tenia por a les altures. En Pau li deia que estigués tranquil·la, que no passava res. Quan es trobaven a mitja pujada es van topar amb el Noi d’Aigua que els va dir que ja sabia què anaven a buscar a la Muntanya de la Pluja.
El Noi d’Aigua els va dir que havien de trobar la flor de la natura roja, que era vermella i verda i es trobava just darrera seu. En Pau va dir-li que era molt lleig. L’Elena, mentre en Pau li deia tot això al Noi d’Aigua, va anar a agafar la flor de la natura roja. Quan la va agafar se’n van anar corrents.

En Pau i l’Elena estaven molt preocupats per la malaltia del seu pare. Per això quan van tenir la seguretat que ja tenien el remei van tornar cap a casa seva per donar-li al seu pare.

  • Fills meus, estic entre la vida i la mort. Heu portat la flor de la natura roja? Ja sabeu que aquest és l’únic remei que em pot salvar.
  • Sí pare, l’hem portat -, van respondre en Pau i l’Elena.
  • Prepareu aigua calenta per fer una infusió –va demanar el pare.
  • Ara mateix –va respondre en Pau.

Quan en Pau va tenir l’aigua calenta a punt de bullir l’Elena va preparar la infusió i va extreure l’essència líquida de dins la flor de la natura roja. Van barrejar una cinquena part de l’essència de la flor amb mitja banya de bou plena d’aigua.

Albert Vilaseca
Carles Fernández
Aina Basullas
Paula Sánchez
març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada